DANIEL SCHATZ
_edited.jpg)
אף על פי שאנו מכירים את יכולותיו הטכניות המדהימות, אלה הופכים לבלתי רלוונטיים ומאלצים את הקהל לשכוח את הדרישות הטכניות של הכלי בזכות האינטליגנציה שלו, נוכחות הבמה הכובשת והמוזיקות הטבעית שלו.
חואקין קלרץ'
גיטריסט ומלחין עטור פרסי אקו
נגינת הגיטרה של דניאל תביא אתכם למסע מעורר השראה אמיתי.
יש לו את הכישרון להכניס אחד לנשמתו.
אל תחמיצו את חוויית שמיעת נגינתו!
דר' אורית וולף
פסנתרנית ומרצה באקדמיה המלכותית למוזיקה בלונדון
דניאל שץ, גיטריסט קלאסי זוכה שבחים בזכות נגינתו הווירטואוזית ופרשנותו המקוריות. דניאל מופיע במרכזים חשובים בעולם כסולן, כפדגוג וכמוסיקאי קאמרי, הוא מופיע בקביעות עם תזמורות מובילות וגם רסיטליסט נלהב, ממשיך להעלות רעיונות חדשים ולחקור את גבולות הגיטרה הקלאסית ואת הרפרטואר שלה.
יליד ישראל, דצמבר 1981, עשה את צעדיו הראשונים בלימוד הגיטרה הקלאסית עם מר איגור ורחובסקי, מר יהודה שרייר וגברת עירית אבן-טוב איתם סיים את לימודיהם באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. במהלך לימודיו השתתף בכיתות אמן שקיימו כמה מהמורים המייצגים ביותר בסצינת הגיטרה הבינלאומית, כולל קרלו מרקיאונה (איטליה / הולנד), דייויד ראסל (סקוטלנד / ספרד), צ'רלס רמירז (אנגליה), דייויד טננבאום (ארה"ב), תומאס מולר-פרארינג (גרמניה), ריקרדו גאיין (ספרד), רוברטו אוסל (ארגנטינה).
לאחר שסיים את לימודיו בהצטיינות באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, הוא התקבל לכיתתו היוקרתית של הגיטריסט והמלחין הקובני פרופ 'חואקין קלרץ' בבית הספר הגבוה למוזיקה ע''ש רוברט שומאן בדיסלדורף גרמניה, שם סיים את לימודי הגיטרה עם הציון הגבוה ביותר. בתקופה זו העמיק את המחקר על ביצועי מוזיקת בארוק אותנטיים עם הפסנתרן והמנצח פרופ 'אנטוני ספירי. דניאל מקדיש את זמנו ומרצו לפרשנות המוזיקה של באך בגיטרה הקלאסית.
השתתף במספר תחרויות לאומיות ובינלאומיות יוקרתיות שזיכו אותו בפרס הראשון בהצטיינות בתחרות הבינלאומית של קרן התרבות אמריקה-ישראל, מלגות מטעם E.On, הפרס הראשון לכל כלי הנגינה DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dients), הפרס הראשון בתחרות הגיטרה "רגעי שיא" בישראל וכו. הוא הופיע בפסטיבלים גדולים ברחבי העולם כולל מקומות חשובים באירופה, דרום אמריקה וישראל. בין אלה, פסטיבל הגיטרה הבינלאומי בלימה, פסטיבל "כפר בלום", מוזיאון ראלי קיסריה, אולמות רקנאטי ורפפורט, צוותא תל-אביב, בית באך בהאלה, האתנאום הרומני - בוקרשט, ארמון ויטגנשטיין (palais-wittgenstein) - דיסלדורף, ארמון שוויצינגן (Schloss Schwetzingen) באדן-וורטמברג, פסטיבל וויניגן ופסטיבל לודוויגסבורג בגרמניה. מרכז המוסיקה הירושלמי במשכנות שאננים. הקונצרטים שלו שודרו בתחנת הרדיו של המוסיקה הקלאסית בישראל ובהופעות טלוויזיה חיות. רפרטואר הסולו שלו מגוון ומורכב מסגנונות ותקופות שונות: החל מהרנסנס ועד למוזיקה מודרנית, קלאסית ועד לטינית אמריקה, גם מקורות לגיטרה וגם עיבודים משלו.